23 Aralık 2016 Cuma

POWERSHIP'LER HAKKINDA

POWERSHIP LER HAKKINDA

SON DÖNEMDE GÜNDEM DE YER ALAN POWERSHIP’LER OLDUKÇA İLGİMİ ÇEKTİ VE  HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ ALMAK İÇİN BİRAZ ARAŞTIRDIM.

GERÇEKTEN MUHTEŞEM VE BU ALANDA DAHİYANE BİR PROJE. KARADENİZ HOLDİNG TARAFINDAN TASARLANMIŞ VE   HOLDİNG’ İN TESCİLLİ MARKASI.

NASIL ENERJİ ÜRETTİKLERİ KONUSU İLGİMİ ÇEKMİŞTİ.  “GEMİ YA DA PLATFORM ÜZERİNE KURULU TÜMÜYLE ENTEGRE YÜZER ENERJİ SANTRALLARI” İMİŞ VE” KURULUM RİSKİ OLMAKSIZIN ,YERLEŞİK  YÜKSEK VOLTAJLI TRAFOLARDAN AKTARIM SEBEKELERİNE DİREK OLARAK ELEKTRİK SAĞLAMAYA HAZIR, HIZLI BİR GÜÇ KAYNAĞI HİZMETİ “İMİŞ.

BUNUNLA BERABER , KARPOWERSHIP; POWERSHIP FİLOSUNU TASARLAYAN, SAHİP OLAN VE İŞLETEN DÜNYA’DAKİ İLK ŞİRKET.

BU YÜZER ENERJİ SANTRALLERİ “ HFO , DOĞAL GAZ VE LNG SAĞLAYAN YAKIT ESNEKLİĞİ İLE , İŞVERENE YATIRIM MASRAFI OLMAKSIZIN ELEKTRİK ÜRETİMİNİ EN DÜŞÜK MALİYETLE GARANTİ ETMEKTE”İMİŞ.

“POWERSHIP’LERİN KAPASİTELERİ 30 İLE 470 MW ARASINDA DEĞİŞMEKTE” İMİŞ. AKARYAKIT VE DOĞAL GAZ BAŞTA OLMAK ÜZERE FARKLI YAKIT TÜRLERİNİ KULLANABİLMEKTE’.

ÜSTELİK BU YÜZER ENERJİ SANTRALLERİ PEK ÇOK YABANCI ÜLKE’NİN ENERJİ İHTİYACINI SAĞLAMAKTA. HEDEF KİTLE ORTADOĞU, AFRİKA VE  ASYA ÜLKELERİ OLARAK ÖNGÖRÜLMÜŞ. PROJENİN ADI DA “ DOSTLUK ENERJİSİ”.

SÖZ KONUSU POWERSHIP’LER FUEL OIL DEN DOĞALGAZA BİR GÜNDE DÖNÜŞÜM YAPACAK DURUMDA İNŞA EDİLİYOR’MUŞ.

ÇİFT YAKIT TEKNOLOJİSİ İLE ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİNDE FAYDA SAĞLAMAKTA.

BU  POWERSHIP’LER; LÜBNAN’IN ENERJİ İHTİYACININ % 25 İNİ, ZAMBİYA’NIN % 16 SINI, GANA’NIN % 22’SİNİ, GÜNEY IRAK’IN %15’İNİ, KUZEY SULAWESİ ENDONEZYA DA % 31’İNİ KARŞILAMAKTA’İMİŞ.

BU 480 MW LİK GEMİ’LER 2,5 MİLYONLUK BİR ŞEHRİ AYDILATABİLİYORMUŞ.

YAKLAŞIK 300 METRE BOYA VE 50 METRE ENE VARAN  BU DEV GEMİLER;
KARADENİZ HOLDİNG BULUP GELİŞTİRDİĞİ BU SİSTEM İLE TÜRKİYE’NİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ENERJİ VE ÜRETİM İHRACATI.

BU SİSTEM UCUZ, GÜVENLİ VE ENERJİYİ EN VERİMLİ ŞEKİLDE ÜRETİM YÖNTEMİ.

500 MW ‘LİK GEMİ 500 MİLYON DOLAR, 6000 MW İSE 6 MİLYAR DOLARLIK ÖNEMLİ BİR ENERJİ İHRACATI.

ENERJİ YATIRIMLARININ AĞIRLIK KAZANDIĞI GÜNÜMÜZDE, POWERSHİP’LER ÜLKEMİZİN ENERJİ SEKTÖRÜNDE ,TEK MİLLİ ÜRÜNÜ ÖZELLİĞİNE SAHİP.

TAMAMI TÜRK MUCİZESİ, TÜRK YATIRIMCI VE MÜHENDİSLERİNİ, İŞÇİLERİNİ CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM.


© Bu sitenin tüm Yasal Hakları saklıdır.


7 Kasım 2016 Pazartesi

YENİ İNGİLİZ ( UK) SİGORTA HUKUKU 2015

YENİ UK SİGORTA HUKUKU 2015

110 YIL SONRA UYGULAMAYA GİREN YENİ İNGİLİZ SİGORTA HUKUKU GENEL OLARAK KAPSAMLI DEĞİŞİKLİKLERİ SİGORTALI LEHİNE GELİŞTİRMİŞ OLUP , 12 AĞUSTOS 2016 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR.

KONU İLE İLGİLİ PEK ÇOK  LLOYD’S BROKERİ ÖZELLİKLE KİLİT NOKTALARDAKİ DEĞİŞİKLİKLERE WEB SİTELERİNDE DEĞİNMİŞ, BUNUNLA BERABER, İNGİLİZ DENİZ HUKUK BÜROLARI KONU İLE İLGİLİ HUKUKSAL YÖNÜ AÇISINDAN AÇIKLAMALAR YAPMIŞLARDIR.

GÖRÜLEN ODUR Kİ; ARZU HALİNDE SİGORTALI VE SİGORTACI KARŞILIKLI MUTABAKATLA YENİ KANUNUN BAZI MADDELERİNİ SİGORTA SÖZLEŞMELERİNİ YAPARKEN VEYA YENİLERKEN UYGULAMA DIŞI BIRAKABİLECEKLERDİR.

DEĞİŞİKLİKLER İLE YAPILMAK İSTENEN; ÖNEMLİ VURGU VE YÜKÜMLÜLÜKLER İLE ,  SİGORTACI VE SİGORTALIYA POLİÇE YE YAKLAŞIM AÇISINDAN YENİ GÖREVLER GETİRMEKTİR.

SİGORTALININ DİKKAT ETMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ HUSUSLAR;

·       -  FAIR PRESANTATION ; DÜRÜST SUNUM

·        -WARRANTIES ; ŞARTLAR ( POLİÇE KLOZLARI VE ŞARTLARI DAHİL)
·         
-    -TERMS NOT RELEVANT TO THE ACTUAL LOSSES ; GERÇEK KAYIPLAR İLE  ALAKALI OLMAYAN KOŞULLAR

·      -   FRAUDULENT  CLAIMS MADE BY INSUREDS : HİLELİ HASARLAR
·         GOOD  FAITH: İYİ NİYET

FAIR PRESANTATION; ( DÜRÜST SUNUM)

SİGORTALIYA; SİGORTACIYA KARŞI POLİÇE TEMİNİN İLK AŞAMASINDA DÜRÜST BİR SUNUM İLE DETAYLI VE KAPSAMLI BİLGİ AKTARILMASI ZORUNLULUĞUNU GETİRMEKTEDİR Kİ; BÖYLELİKLE SİGORTACI RİSKİ ALIP ALMAYACAĞI VE NE ORANDA PRİM UYGULAYACAĞINA YÖNELİK RİSK ÖLÇÜMÜNÜ DANA SOMUT BİLGİLER ÜZERİNDEN YAPACAKTIR. BURADA ÖNEMLİ OLAN SİGORTALININ BİLDİĞİ VE BİLMESİ GEREKTİĞİ, YAPTIĞI TİCARETİ VE GEMİSİ İLE İLGİLİ TÜM DETAYLARI NET VE DÜRÜST BİR ŞEKİLDE SİGORTACIYA AKTARMASI GÖREVİDİR. BU SADECE YENİ POLİÇE TEMİNİNDE DEĞİL, DEĞİŞEBİLECEK VEYA DEĞİŞEN KOŞULLARA KARŞI HER YENİLEMEDE YAPILMASI GEREKEN BİR GÖREV OLARAK TANIMLANMAKTADIR. İYİ NİYET KOŞULLARI HER ZAMAN GÖZ ÖNÜNE ALINMALIDIR. BU SEBEPLE İŞİNİZİN MAHİYETİ, GEMİNİZİN TÜM DETAYLARI, RAPORLARI, BAKIMLARI, PORT STATE DURUMLARI VE BİLMENİZ GEREKEN VE BİLDİĞİNİZ TÜM DETAYLARI SİGORTACINIZ İLE PAYLAŞIN VE SİGORTACINIZIN TÜM SORULARINA DÜRÜST VE AÇIK BİR ŞEKİLDE KAPSAMLI CEVAPLANDIRIN.

-        -    AKSİ TAKDİRDE; UNFAIR PRESANTATION  SEBEBİ İLE SİGORTACI SİGORTA SÖZLEŞMESİNİ KABUL ETMEYECEK VE HASAR ÖDEMEYİ RED EDECEK VE ÖDENMİŞ PRİMLERİ İADE ETME MECBURİYETİNDE BULUNMAYACAKTIR.

TABİ EĞER SİGORTALI POLİÇE DÖNEMİ İÇERİSİNDE ; POLİÇE BAŞLANGICINDA VERDİĞİ BİLGİ YANLIŞ VEYA EKSİK BİLGİ İSE VE TAMAMEN MASUMCA BİR HATADAN DOLAYI KAYNAKLANMIŞ VE BU SORUNU YAŞAR İSE O ZAMAN SİGORTACI ; AŞAĞIDAKİ ÇARELERE BAŞVURABİLİR.

-          -BU DURUMDA POLİÇEYİ KABUL ETMEYİP, HASARI ÖDEMEYECEK, HASAR ÖDEMEYİ RED EDECEK ANCAK ÖDENMİŞ PRİMLERİ İADE EDECEKTİR,

-         -  POLİÇE ŞARTLARINDAKİ OLASI DEĞİŞİKLİĞİ KABUL ETMEYECEK VE BUNDAN KAYNAKLANACAK RİSKLERİ KAPSAM DIŞI TUTACAKTIR.

-          -EĞER BİR HASAR İLE SONUÇLANMIŞ BİR DURUM İSE VEYA FARKLI ŞARTLAR MEVZU BAHİS İSE  DAHA YÜKSEK BİR PRİM UYGULAYARAK POLİÇE Yİ DEVAM ETTİREBİLİR VE   ÖDENMESİ GEREKEN HASAR BEDELİNDEN İNDİRİM YAPABİLİR. ÖRNEĞİN İKİ KATI PRİM UYGULAYARAK  VE HASARIN YARISINI ÖDEMEK GİBİ.
-           
FORMÜLE EDİLİRSE ;

X= TAHAKKUK EDİLEN PRİM        X     100
         DAHA YÜKSEK PRİM
           
BURADAKİ ÖNEMLİ HUSUS TEMİNATLARIN KAPSAMI DEĞİL, HUKUKSAL UYGULAMA BOYUTUNUN DEĞİŞMESİDİR.

WARRANTIES: ( ŞARTLAR)

MEVCUT KANUNDA ŞARTLARIN ( SEYİR SAHASI, HARP-GREV KAPSAM DIŞI BÖLGELER- SINIRLAMALAR-KLAS ŞARTI- MEVCUT KLAS’IN DEVAMI-CONDITON SURVEY’IN BELİRTİLEN ZAMANDA YERİNE GETİRİLMESİ, SURVEY DE TESBİT EDİLEN EKSİKLİKLERİN VERİLEN SÜRELER İÇERİSİNDE YERİNE GETİRİLMESİ-VB) SİGORTALI TARAFINDAN İHLALİ HALİNDE SİGORTACI TÜM SORUMLULUKLARINDAN OTOMATİKMAN MUAF TUTULURDU.

YENİ KANUNLA; ŞARTLARIN İHLALİ DÜZELTİLEBİLİR. TÜM ŞARTLAR ERTELENMİŞ KOŞULLAR OLUR ( SECTION 10 OF THE ACT) Kİ BU, ŞARTLARIN VEYA ŞARTLARDAN BİRİNİN YERİNE GETİRİLMEDİĞİ SÜRE ZARFINCA TEMİNATIN DONDURULDUĞU ANLAMINA GELECEKTİR. YANİ ŞART VEYA ŞARTLAR YERİNE GETİRİLDİKTEN SONRA ( EĞER YERİNE GETİRİLMESİ MÜMKÜN İSE) SİGORTACININ SORUMLULUĞU BAŞLAYACAKTIR. YERİNE GETİRİLMEYEN ŞARTLARDAN KAYNAKLANACAK HASARLARDAN SİGORTACI SORUMLU OLMAYACAK ANCAK ŞARTALAR YERİNE GETİRİLDİKTEN SONRA SİGORTACININ SORUMLULUĞU BAŞLAYIP, BUNDAN SONRA Kİ HASARLAR İÇİN HASAR ÖDEME MÜKELLEFİYETİ OLACAKTIR. BURADA BAZI HASSAS HUSUSLAR VARDIR . YANİ  YERİNE GETİRİLMEYEN ŞARTIN “ BİR BÜTÜN OLARAK RİSK ŞEKLİNDE TANIMLANMASI” HALİ İLE  MEYDANA GELEN HASARIN; SÖZ KONUSU ŞARTIN YERİNE GETİRİLMEMESİ SONUCU GERÇEKLEŞMEMİŞ OLMASI HALİNDE UYGULAMALAR FARKLI OLACAKTIR.


FRAUDULENT CLAIMS: ( HİLELİ HASARLAR)

HİLELİ HASAR DURUMUNDA KANUN SİGORTACIYA YENİ HAKLAR TANIMAKTADIR. BÖYLECE SİGORTALININ HİLELİ HASAR BEYANI HALİNDE; HASAR BEDELİNİ ALAMAYACAĞI GİBİ, SİGORTACI BU HİLELİ HASAR SONRASI OLAŞABİLECEK HASAR TALEPLERİNİ DAHİ RED EDEBİLİR. SİGORTACI SUÇUN İŞLENDİĞİ TARİH İTİBARİ İLE POLİÇEYİ SONLANDIRABİLİR BUNUNLA BERABER HİLELİ HASAR EYLEMİ ÖNCESİ OLUŞAN GEÇERLİ HASARLAR ETKİLENMEZ. HİLELİ HASAR SONUCU İPTAL HALİNDE PRİM İADESİ DE YAPILMAYACAKTIR. GRUP POLİÇELER HALİNDE SADECE HİLELİ HASARI YAPAN KİŞİ İÇİN YUKARIDAKİ UYGULAMA GEÇERLİ OLACAK, GRUPTAKİ DİĞER ÜYELER DURUMDAN ETKİLENMEYECEKTİR ( SECTION 13 OF THE ACT). EĞER SİGORTACI AKSİ BİR UYGULAMA YAPMAK DURUMUNA GİDER İSE ( CONTRACT OUT) BUNU POLİÇELENDİRME ÖNCESİ AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE TÜM GRUP ÜYELERİNİN DİKATİNİ ÇEKECEK ŞEKİLDE GEREKLİ UYARILARI YAPACAKTIR.

CONTRACT OUT:

SİGORTALI VE SİGORTACI POLİÇELENDİRME ÖNCESİ UYGULAMA DIŞINDA TUTMAK İSTEDİKLERİ YENİ KANUN MADDELERİNİ, GELECEKTE LEYH VE ALEYHLERİNE OLACAK HUSUSLARI, BROKERLERİ ARACILIĞIYLA BELİRLEYEREK UZLAŞMAYA VARMALI, SİGORTACI DA BU HUSUSLARI AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE POLİÇE ÜZERİNDE BELİRTMELİDİR. SİGORTALI DA ÇOK DAHA DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE POLİÇEDE YENİ KANUNLARA UYGUN VEYA KAPSAM DIŞI BIRAKILAN HUSUSLARA MAKSİMUM DİKKATİ VERMEK ZORUNDADIR. TEMİNATINIZ NE KADAR GENİŞ OLURSA OLSUN YUKARIDA AÇIKLANAN HUSUSLAR NEDENİ  İLE YENİ KANUN ÇERÇEVESİNDE POLİÇENİZ İPTAL OLABİLECEĞİ GİBİ- HASAR BEDELİNİ ALAMAYACAĞINIZ GİBİ, ÖDEDİĞİNİZ PRİMLERİDE GERİ ALAMAYACAKSINIZ.

EN YAYGIN “CONTRACT OUT” EYLEMİNİN “SECTION 10 VE SECTION 11 “ İÇİN YAPILMAK İSTENECEĞİ GÖZLENMEKTEDİR.

SECTION 10 “WARRANTIES” LER İÇİN UYGULANIR, SECTION 11 İSE “TERMS NOT RELEVANT TO THE ACTUAL LOSS”( GERÇEK HASAR İLE İLGİLİ OLAMAYAN ŞARTLAR) BUNA WARRANTIES’LER İLE DİĞER HÜKÜMLER DAHİLDİR. RİSKİ AZALTACAK, HAFİFLETECEK ŞARTLARA UYGULANIR. EĞER UNDERWRITERLAR “INSTITUTE WARRANTY LIMITS” IN İHLALİ SEBEBİ İLE SORUMLULUKTAN MUAF KALMAK İSTERLER İSE SECTION 10 VE SECTION 11’ KAPSAM DIŞI BIRAKMAK ZORUNDADIR Kİ “INSTITUTE WARRANTY LIMITS” WARRANTIES OLDUĞUNDAN SECTION 10 UYGULANIR. COĞRAFİK BÖLGELER “TERMS” OLDUKLARINDAN “RİSKİ BİR BÜTÜN OLARAK TANIMLAR”( DEFINE THE RISK AS A WHOLE) ZATEN BURADA KANUN KOYUCUNUN VURGULAMAK İSTEDİĞİ ANA FİKİR DE BUDUR. SECTION 11 UYGULAMA DIŞI KALIR. ANCAK BU DURUM ÇEŞİTLİ TARTIŞMALARA NEDEN OLMAKTADIR. HERHANGİ BİR TARTIŞMAYA ZEMİN HAZIRLAMAK İÇİN UNDERWRİTERLAR SECTION 10 VE SECTION 11 İÇİN KAPSAM DIŞI ( CONTRACT OUT) UYGULAMASINA GİRMEK DURUMUNA GİRECEKTİR.

YENİ KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE ITCH (1.10.83) VE (1.11.95) İÇİN UYGULAMALAR ( CONTRACT  OUT AÇISINDAN) – KAPSAMLARI SEBEBİ İLE BELLİ BAŞLI FARKLILIKLAR ARZ EDECEKTİR.

GEREK YENİ POLİÇE, GEREKSE YENİLEMELERDE İNGİLİZ KANUNLARINA TABİ POLİÇELER İÇİN; İNGİLİZ DENİZ AVUKATLARI VE BROKERLERİNİZ İLE RİSKLERİNİZİ VE MENFAATLERİNİZİ DEĞERLENDİRİP, SİGORTACINIZ İLE YENİ KANUN HÜKÜMLERİ ÜZERİNDEKİ ŞARTLARI GÖZ ÖNÜNE ALACAK ŞEKİLDE ANLAŞMAYA VARIP, BU HUSUSLARIN POLİÇEYE AÇIK VE NET BİR BİÇİMDE YAZILMASINI TALEP EDEREK, POLİÇE TEMİNİNE GİTMENİZİ TAVSİYE EDERİM.




© Bu sitenin tüm Yasal Hakları saklıdır.

Ships in Storm Compilation | Seafarers life

11 Ağustos 2016 Perşembe

2014-2015 GEMİ HASAR ANALİZLERİ

2014-2015 GEMİ HASAR ANALİZLERİ

2014 YILI GENEL DURUM:
2014 Yılı itibari ile meydana gelen 75 “Total Loss” hasarı ile son 10 yılın en düşüğüne ulaşan Sigorta Marketlerinde  ; 2773 kaza rapor edilmiştir.
Genel olarak bakıldığında hasarların çoğunluğunun “Yük Gemileri ve ardından Balıkçı teknelerin de oluştuğu gözlenmektedir. Bununla beraber önceki yıllara oranla yangın ve infilak hasarlarında ciddi bir azalış gözükmektedir.
Analizler sonucu son sekiz yıl içinde ; bir Gemi de 19 hasar oluştuğu ve bununda “yangın- makine ve dümen arızası”ndan kaynaklandığı belirtilmiştir.
Bu durumda ,en zayıf noktanın her zaman Geminin inşasından kaynaklanmadığı ; her zaman değindiğim gibi “personel tecrübesinin yetersizliği, eğitim, acil durum hazırlıklarının yetersiz oluşu gibi önemli faktörlerin yanı sıra bakım esnasında Geminin emniyeti için daha çok tamir ve bakım işinin yapılması gerektiği sonucunu doğurmaktadır.
Özellikle son yıllarda büyük tonajlı Gemilerin markete çıkmış olması, buna paralel daha büyük riskleri ve büyük hasarları da beraberinde getirmiştir.
Gelecekte çok büyük hasarlarının meydana geleceği düşüncesi ağırlık kazanmaya başlamıştır ki bunun sadece Gemi ve Yükün değeri ile sınırlı kalmayıp aynı zamanda çevre kirliliği ve iş durması sonucu oluşacak zararların sonucu olacağı düşünülmektedir.
Son yıllarda gündemde olan “Cyber attack” sorununun ; Gemilerde gelişen teknoloji sonucu “Total Loss” lara sebep olacağı ve Tekne- Yük ve P&I Underwriterlarını zora sokacağı öngörülmektedir. Buna aynı Şirkette olan “Multiple” Gemilerinde dahil olacağı düşünülmekte ve Şirketlerin olası bu tarz senaryolara karşı ,uygun- hafifletici stratejileri belirlemeleri gerektiği tavsiye edilmektedir.
2014 de Kuzey Denizinde 55 Gemi hasarı rapor edilmişken, öncesi son 10 yılda 3 olarak rapor edilmiştir.
Kuzey Denizindeki yüksek riske karşı uygulamaya konulan “ Polar Code”a rağmen ; Gemiler için clean-up eğitimi ve Gemilerin bu yapıya uygunluğu göz önüne alınmalı, endüstriyel gelişmelere paralel “Code” revizyona ihtiyaç duyduğu belirtilmektedir.
Son yıllardaki diğer önemli  rizikolar arasına “Ebola Virüsü” ve “Korsanlık” da yer almış olup, Gemi Kaptanları ve sahiplerinin daha sıkı tedbirler alması önem arz etmiştir.
Bu sebeple özellikle her yazımda belirtiğim üzere , Sigorta teminatlarının ; hatır gönül işi ile değil gerekli risk analizleri yapıldıktan sonra Gemilerin yaş-tonaj- tip- ve seyir sahaları göz önüne alınarak mümkün olan en geniş teminat ile Sigortalanmaları ve Sigorta Marketinin sağlamlığına son derece önem verilmelidir.
Geminizin Sigortası ; ciddi bir hasar sonucu tüm iş hayatınızı , sosyal hayatınızda dahil olmak üzere ciddi şekilde etkileyecektir.
Sırf ; fiyat, eş dost , ahbap işi yaptırılan , gerekli alt yapısı olmayan, akademik donanımı olmayan kişi ve firmalara yaptırılan işler sonucu ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Ayrıca  sadece “ Gemi Sigortalayan ” Şirket ve aracılar ile çalışmanız gerekir.
Unutmayın ki sonuçta kazanan yada kaybeden siz olacaksınız.27 yıllık iş hayatımda kimsenin devrilmez dediği Şirketlerin dahi ciddi hasarlar sonucu  nasıl sarsıldıklarını , sağlam teminat ve Sigortacısı olmayanların maalesef piyasadan yok olup  gittiğini çok gördüm.
Gemi Sigorta primleri ; diğer teminat türlerine göre daha yüksektir, bu yüzden bir kağıt parçasına değil para ödemekten ziyade, Poliçenizin en iyi teminat çerçevesinde olmasına ve sağlam Sigortacılarca imzalanmış olmasına dikkat edilmeli.
2014 ve 2015 yılları itibari ile “Lloyd’s List Intelligence Casualty Statistics.Analysis;AGCS” Raporlarına göre “Total Loss” durumları, bölgeleri, Gemi tipleri, hasar nedenleri aşağıdaki gibidir.

1 OCAK 2014/ 31 ARALIK  2014- BÖLGELERE GÖRE  TOTAL LOSS DURUMU

S.CHINA, INDO CHINA, INDONESIA & PHILIPPINES
             17
JAPAN, KOREA , NORTH CHINA
             12
EAST MEDITERANEAN & BLACK SEA
              7
BRITISH ISLES , N.SEA , ENG.CHANNEL , BAY OF BISCAY
              6
SOUTH AMERICAN WEST COAST
              3
SOUTH PACIFIC
              3
ARABIAN GULF AND APPROACHES
              3
WEST INDIES
              3
ICELAND AND NORTHEN  NORWAY
             2
WEST MEDITERRANEAN
             2
OTHERS
             17
TOTAL LOSSES BY REGION
             75
KAYNAK: LLOYD’S LIST INTELLIGENCE CASUALTY STATISTICS.ANALYSIS:AGCS




1 OCAK 2014 / 31 ARALIK 2014 GEMİ TİPLERİNE GÖRE TOTAL LOSS
 CARGO
    25
FISHERY
    14
PASSENGER
    7
TUG
    7
RO-RO
    5
CONTAINER
    4
BULK
    3
OTHER
    3
CHEMICAL / PRODUCT
    2
SUPPLY/ OFFSHORE
    2
BARGE
    1
DREDGER
    1
TANKER
     1
TOTAL
     75

KAYNAK: LLOYD’S LIST INTELLIGENCE CASUALTY STATISTICS.ANALYSIS:AGCS


1 OCAK 2014 / 31 ARALIK 2014 SEBEPLERİNE GÖRE TOTAL LOSS
FOUNDERED
       49
WRECKED / STRANDED
       13
FIRE / EXPLOSION
         4
HULL DAMAGE
         3
MACHINERY DAMAGE /  FAILURE
         3
COLLISION
         2
MISCELLANEOUS
         1
TOTAL
        75
KAYNAK: LLOYD’S LIST INTELLIGENCE CASUALTY STATISTICS.ANALYSIS:AGCS


                2010 / 2014 YILLARI TOTAL LOSS SEBEPLERİ
CAUSES
2010

2011
2012
2013
2014
GRAND TOTAL
COLLISON (INVOLVING VESSELS)
10
3
5

2
2
22
CONTACT
(E.G.HARBOUR WALL)


2


2
FOUNDERED
(SUNK,SUBMERGED)
64
43
55
69
49
280
FIRE/EXPLOSION
11
8
13
15
4
       51
HULL DAMAGE
(HOLED,CRACKS,
ETC)
4
3
5
1
3
16
MISSING / OVERDUE
1




1
MACHINERY DAMAGE/
FAILURE
4
6
15
2
3

PIRACY
2




2
WRECKED/STRANDED
(AGROUND)
22
28
25
20
13
108
MISCELLANEOUS
6

1
1
1
9
GRAND TOTAL
124
91
121
110
75

KAYNAK: LLOYD’S LIST INTELLIGENCE CASUALTY STATISTICS.ANALYSIS:AGCS

2014 DE MEYDANA GELEN ÖNEMLİ HASARLAR

·         ENARXIS- 18.003 GRT: 29 MAYIS 2014
SUSTAINED WATER INGRESS IN ENGINE ROOM.CARGO DISCHARGED

·         POSH MOGAMI- 18.060 GRT: 18 JULY 2014
SANK DURING FAILED SUBMERGING TRIALS. ONLY 6 OF THE CREW RESCUED.

·         ANA-10.208 GRT :-23  JULY 2014
      RAN AGROUND IN HEAVY SEAS CAUSED BY TYPHOON AFTER DRIFTED FROM     
      ANCHORING POSITION. ALL OF THE CREW RESCUED  

·         BEAGLE III- 12.630 GRT: 17 MARCH 2014
SANK AFTER COLLIDED WITH PEGASUS PRIME.ONLY 12 OF THE CREW RESCUED.

·         INA-10.931 GRT:21 NOVEMBER 2014
SENT FOR SCRAPPING AFTER SUSTAINED BLACKOUT BECAUSE OF SWITCHEDBOARD DAMAGE.

·         TAO YUAN-7065 GRT:25 AUGIST 2014
SANK AFTER COLLISION WITH GANG TAI TAI ZHOU

·         SEWOL- 6825 GRT- 16 APRIL 2014
CAPSIZED AND SANK AND ONLY 172 OF 476 PASSENGERS RESCUED.

·         SALOOS:6.950 GRT: 10 MAY 2014
SANK

·         KM SABAHAT-1805 GRT: 21 JANUARY 2014
SANK

·         BJL I- 2.555GRT: 14 JANUARY 2014
SANK

·         MUNAWAR FERRY:522 GRT:3 JANUARY 2014
SANK

·         MAHARLIKA-1.865 GRT: 13 SEPTEMBER 2014
SANK




 2015 YILI GENEL DURUM

2015 Yılı itibari ile bakıldığında ise diğer bölgeler de daha az hasarlar gözlemlenmekte iken ; Güney Çin, Endonezya ve Filipinler’de Total Loss hasarlarının artığını görmekteyiz.

Bu durum da “Allianz Global Corporate Speciality  Safety & Shipping Review 2016 ‘ da rapor edilen bölgelere göre Total loss ve tüm hasar raporları aşağıdaki gibidir.




  2015 TOTAL LOSSES IN ALL REGIONS:








TOTAL LOSSES 2015
TOTAL LOSSES 2014

S.CHINA, INDO CHINA, INDONESIA & PHILIPPINES
    
                22

                  19

EAST MEDITERANEAN & BLACK SEA

               11

                  12

JAPAN, KOREA , NORTH CHINA

                 8

                 12

BRITISH ISLES , N.SEA , ENG.CHANNEL , BAY OF BISCAY




                 4




                  7

ARABIAN GULF AND APPROACHES

                3

                  4

WEST AFRICAN COAST

                3

                  2

WEST MEDITERRANEAN

                  

                  2

EAST AFRICAN COAST

                 3

                  1

BAY OF BENGAL
                 2
                  3

RUSSIAN ARCTIC AND BERING SEA

                 2

                  2

BALTIC

                    2


WEST INDIES

                 1

                 3

SOUTH ATLANTIC AND EAST COAST OF S. AMERICA

                 2

                 3

ICELAND AND NORTHEN  NORWAY

                 2

                 3

SOUTH PACIFIC
 
                 2

                 3

GULF OF MEXICO

                 2

                 1

NORTH ATLANTIC

                   2

                 2





NORTH AMERICAN WEST COAST

                   2


UNITED STATES EASTERN SEABOARD

                   2

                    1

CANADIAN ARCTIC AND ALASKA

                1


SOUTH AMERICAN WEST COAST

                   2

                   3

AUSTRALASIA
                       
                   1


RED SEA

                   3


NEWFOUNDLAND

                   1

                   2

INDIAN OCEAN

                   1

                   1   

GREAT LAKES

                     

                   1

NORTH PACIFIC

                    1


CAPE HORN


                   1

SUEZ CANAL



PANAMA CANAL



SOUTH POLE



KIEL CANAL



GRAND TOTAL

                85

                   88


KAYNAK: ALLIANZ GLOBAL CORPORATE & SPECIALTY, SAFETY & SHIPPING REVIEW 2016






2015 de  meydana gelen Total loss dahil tüm Gemi hasarları bölgelere göre aşağıdaki gibidir.






ALL CASUALTIES INCLUDING TOTAL LOSSES –TOP 10 REGIONS 2015


EAST MADITERRANEAN AND BLACK SEA
                        484
BRITISH ISLES , N.SEA ,ENG. CHANNEL,BAY OF BISCAY
                        341
S.CHINA, INDOCHINA, INDONESIA, PHILIPPINNES
                        284
BALTIC
                       175
JAPAN , KOREA , NORTH CHINA
                       168
ICELAND AND NORTHEN NORWAY
                       133
NORTH AMERICAN WEST COAST
                        120
AUSTRALASIA
                        118
GREAT LAKES
                        115
WEST MEDITERRANEAN
                          76
OTHERS
                        673
TOTAL CASUALTIES BY REGION
                     2.687
KAYNAK: ALLIANZ GLOBAL CORPORATE & SPECIALTY, SAFETY & SHIPPING REVIEW 2016


2016 da kaza ve hasarsız günler dileği ile.

© Bu sitenin tüm Yasal Hakları saklıdır.